Очаква ли ни ново поскъпване на храните? Министърът на земеделието и

...
Очаква ли ни ново поскъпване на храните? Министърът на земеделието и
Коментари Харесай

Нов удар по джоба! Тежка прогноза

Очаква ли ни ново повишаване на храните? Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев желае таван на надценката на млечните артикули.

" Таванът е вероятен и в края на нашия мандат ние бяхме подготвени със законопроект за това. Радвам се, че постоянното държавно управление стигна до тази концепция, само че ми се искаше да не се губят толкоз месеци и още лятото да беше признат подобен план. От юли трендът се обърна и цените на храните на едро още веднъж потеглиха нагоре ", сподели някогашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов.
-->
Надценките в магазините стигат до над 70%. Той показа, че могат да стигнат и до повече. Според него това е проблем, наслояван дълги години и би трябвало систематично да се борим с него. Стоянов описа и за уеб страницата за наблюдаване на цените на храните, акцентирайки че той не е обновяван от май месец, което значи, че контролът е безстопанствен.

" Нищо не е направено за доразвитието на уеб страницата. Ние го направихме в доста къс период и сигурно доста неща могат да се подобрят. Надявам се да продължат да го развиват. Видно е, че цените още от средата на лятото са тръгнали нагоре и упованията са да продължат да порастват. След решението за украинското зърно също не чакам рухване на цените. Официално възбраната падна, само че импровизирано тя си остава ", разяснява някогашният длъжностен министър на стопанската система в ефира на Bulgaria ON AIR.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР